Щоб РФ і не думала про напад: Польща закупить майже пів сотні корейських винищувачів замість застарілих МіГ-29

У п’ятницю, 16 вересня, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак затвердив контракт на постачання з Республіки Корея легких бойових літаків FA-50. Про це повідомили на офіційному сайті оборонного відомства країни, передають Патріоти України.

Укладені з південнокорейською стороною угоди передбачають пакет підготовки (включаючи постачання тренажерів для польотів), навчання пілотів і наземного персоналу, а також пакет матеріально-технічного забезпечення (включаючи запасні частини та витратні матеріали).

Загалом до Польщі буде поставлено 48 літаків FA-50, перші 12 з них надійдуть з Кореї вже у 2023 році. Решту літаків, у конфігурації відповідно до додаткових вимог, представлених ВПС Польщі, під маркою FA-50PL, почнуть поставляти в 2025 році і завершать до кінця 2028 року.

Раніше пілоти використовували літаки МіГ-29. "Ми всі знаємо, що перспектив подальшого використання пострадянської техніки немає. Ці старі літаки будуть замінені на сучасні літаки FA-50. Це буде стрибок поколінь”, - сказав Маріуш Блащак під час затвердження контракту.

Глава Міноборони підкреслив, що в рамках польсько-корейської співпраці в Польщі буде створено сервісний центр для літаків FA-50. “Ці літаки належать до того ж сімейства, що й F-16 і F-35. 48 літаків FA-50 стануть значним посиленням ВПС Польщі”, – наголосив він.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...