Щоб розкрутили її у США? Генпрокурор Венедіктова наймала "лобістів Путіна"

Залученням американських лобістів до просування інтересів Венедіктової мали займатися троє українських піар-консультантів - Катерина Одарченко, Тімур Чмерук, Сергій Клець.

Ірина Венедіктов. Фото: скріншот з відео.

Ірина Венедіктова, до того, як стала генпрокурором, планувала скористатись послугами американських лобістів, які раніше працювали на Росію. Про такі плани нинішньої генпрокурки свідчать дані з офіційного реєстру «іноземних агентів» в Сполучених Штатах – FARA, повідомляють Патріоти України.

Залученням американських лобістів до просування інтересів Венедіктової мали займатися троє українських піар-консультантів - Катерина Одарченко, Тімур Чмерук, Сергій Клець. Підписант угоди з американської сторони - Майкл Капуто. У його біографії йдеться, що він долучався до роботи над передвиборчими кампаніями президента США Дональда Трампа та лідера країни-агресора Володимира Путіна.

«Один з документів був підписаний між маловідомою організацією «ПолітА» і Zeppelin Communications. Сума угоди між «ПолітА», підписантом якої вказана безпосередньо політтехнолог Катерина Одарченко, та американськими лобістами становить 1 долар США, хоча мінімальна вартість таких послуг обраховується десятками тисяч доларів США. Це явне порушення американського законодавства», - дійшов до висновку юрист Олександр Лємєнов.

Експерт також звертає увагу, що українські лобісти (Одарченко, Чмерук та Клець), до послуг яких вдалась Венедіктова, мають неоднозначну репутацію. Зокрема, вони мають акаунти на вебсайті телеканалу одіозного політика, кума президента РФ Путіна Медведчука 112.ua. Візит Венедіктової до США так і не відбувся. Сталось це через ситуацію з пандемією. А от її українські піарники, за даними досі перебувають у Вашингтоні.


Як відомо, FARA – реєстр, створений на основі закону від 1938 року, коли США прямо боролися з нашестям радянських агентів. У реєстрах лобісти публічно демонструють, які саме і чиї інтереси, а також скільки коштів запропоновано за відповідні послуги.
Джерело: Главком

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...