Щоб розумітись з неосвіченими "вагнерівцями" та іншою шушерою Путіна: У ЦАР російська мова стане обов’язковою дисципліною у вишах

Російська мова стане обов’язковою мовою для вивчення в університетах Центральноафриканської Республіки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Corbeau News Centrafrique.

Президент ЦАР Фостен-Арканж Туадера підписав директиву, згідно з якою з 2022 року російська мова стане обов’язковим предметом для студентів вишів.

Дана ініціатива є частиною плану щодо посилення співпраці ЦАР і Росії. В університетах країни вже розробляють відповідні програми навчання.

Наразі у вищих навчальних закладах ЦАР викладають французьку, іспанську та китайську мови.

Також у ЗМІ з’явилася інформація, що на початку наступного року в Москві запланована зустріч міністрів освіти ЦАР і Росії. Вони обговорять тему викладання російської мови і відправки російських вчителів в Африканську Республіку.

Зазначимо, що російську мову вже вивчали в ЦАР за часів правління Жана Беделя Бокасси (1966-1979 роки). Пізніше вивчення цієї мови знову відновилося в школах республіки на тлі відновлення співпраці між Москвою і Бангі у 2019 році.

Між владою РФ і ЦАР також укладено угоду про військову співпрацю. У країні, де триває громадянська війна, присутні російські військові, які нібито займаються підготовкою армії.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...