Щоб швидше долітали: РФ створила нову базу для запусків Shahed по Одесі, - Гуменюк

Російські війська розгорнули у Криму нову базу для запуску дронів-камікадзе Shahed, аби ефективніше атакувати Одесу. Про це речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розказала в ефірі телеканалу ICTV в рамках телемарафону, передають Патріоти України.

За її словами, росіяни шукають нову тактику, щоб обійти систему протиповітряної оборони України та нанести більш руйнівні удари. Для цього вони вирішили запускати вибухові безпілотники якомога ближче до своїх цілей.

"Очевидно, що розгорнули ще одну станцію або табір, де вони можуть собі дозволити функціонування пускових установок. Очевидно, є потреба, щоб прямування дронів було трішки коротшим, ніж зі східного узбережжя Азовського моря", — заявила Наталія Гуменюк.

Вона додала, что ЗС РФ не роблять висновки зі своїх помилок, адже колись вони вже створювали подібні бази в Криму. Тоді вони були швидко знищені. "Для них це була сумна історія. А для нас — нормальна", — завершила Наталія Гуменюк.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...