"Щоб стати регіональним лідером": Орбан видав, що Угорщина має дружити з ворогами Заходу, в ОПУ відповіли

Опальний через свою дружбу з диктатором Кремля прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна має прагнути регіонального лідерства, а для цього слід дружити з умовними ворогами Заходу, які посилюють свій вплив. Війна Росії в Україні лише показала, що західоцентризм не може залишатися ключовою моделлю побудови держави. З такими словами політик виступив, звертаючись до нації на честь Різдва, повідомляють Патріоти України із посиланням на Mandiner.

На думку Орбана, конкуренти Заходу посилилися, не в останню чергу через лібералізацію торгівлі та економіки. "У відповідь Захід на чолі зі США, за словами прем'єра Угорщини, розпочав нову "холодну війну" - блокове протистояння між Заходом та його суперниками. Здається, що міжнародні блоки часів "холодної війни" відроджуються", – зауважив глава угорського уряду.

На такий порядок денний знаменитого "друга Путіна" відреагував радник глави Офісу українського президента Михайло Подоляк. Він зазначив, що прем'єр, мабуть, знову хоче вписати Угорщину до посібників нацизму, як це було за часів Другої світової. "Орбан хоче, щоб у підручниках історії було зафіксовано завжди: є нацизм, поряд союзні відносини з Угорщиною", - підкреслив представник ОП в ефірі національного телемарафону.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....