Щоб стримати контрнаступ, Росія стягує підрозділи з усієї країни, - розвідка Британії

Розв'язана проти України війна порушила усталену національну стратегію Росії. У даний час "основний тягар" українського контрнаступу несуть військові формування, стягнуті з усієї Росії, передають Патріоти України.

Наприклад, 58-ма загальновійськова армія РФ, яка зазвичай забезпечує безпеку в нестабільному Кавказькому регіоні, зараз намагається обороняти позиції в Запорізькій області, повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

А в районі Великої Новосілки (Донецька область) утримувати фронт намагаються 5-а загальновійськова армія і морська піхота; хоча вони зазвичай базуються в 7000 км в якості противаги китайським силам.

Оборона росіян навколо Бахмута в даний час в основному сформована навколо повітряно-десантних полків, зазвичай дислокованих на заході Росії, і які діють як "елітні сили" швидкого реагування в разі напруженості у відносинах з НАТО.

"Те, як Росія приймає ризики по всій Євразії, показує, як війна порушила усталену національну стратегію Росії", - зазначили в розвідці Британії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...