Щоб світ припинив допомагати: Військовий експерт розповів, як Росія хоче зробити з України... агресора

Росія прагне розіграти "воєнну карту" у Придністров’ї таким чином, щоб Україна перетворилася на агресора і втратила військову допомогу від усього світу. Таку думку експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак висловив в ефірі інформаційного телемарафону, коментуючи загрози для України через провокації РФ у Придністровському регіоні Молдови, передають Патріоти України.

За словами Ступака, Росія може відкрити новий фронт у Придністров’ї. При цьому він наголосив, що "військова здатність контингенту там - це, по суті, не активні вояки, сторожі складів радянського озброєння".

Експерт зазначив, що Україна може розпочати у Придністров’ї воєнну операцію тільки після офіційного звернення влади Молдови. "Бо важливо, щоб Росія не розіграла цю "воєнну карту" так, щоб ми не перетворилися на агресора та не втратили військову допомогу від всього світу", - підкреслив Ступак.

Нагадаємо, 25 і 26 квітня сталися вибухи у будівлі "міністерства держбезпеки ПМР" в Тирасполі, у військовій частині в селі Паркани, а також було підірвано вежу радіотелецентру "Маяк".

У ГУР Міноборони назвали ці вибухи провокацією, організованою спецслужбами РФ. Також українська розвідка повідомляла, що війська РФ мають намір завдати ракетного удару по Придністров'ю та готують у цьому регіоні провокації на травневі свята.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...