Щоб Україна вступила до ЄС, доведеться змінити Конституцію: Стефанішина пояснила нюанси

Для вступу України до Європейського Союзу Україні потрібно буде внести зміни до Конституції. Про це розповіла віцепрем’єр-міністерка з питань євроінтеграції та міністерка юстиції Ольга Стефанішина в інтервʼю "Європейській правді", передають Патріоти України.

Вона пояснила, що для приєднання в ЄС мають змінитися засади функціонування державних інституцій, а європейське право потрібно імплементувати в українське законодавство.

"На етапі переговорів про вступ питання наближення законодавства має дещо інше значення, ніж багато хто звик в Україні. Це тепер набагато більш комплексний процес. Право ЄС має бути імплементоване в наше законодавство. Крім того, приєднання України до ЄС потребуватиме змін до Конституції України. Мають змінитися засади функціонування державних інституцій", - розповіла Стефанішина.

Водночас вона зауважила, зміни в Конституції не обовʼязково мають бути останнім кроком на шляху вступу до Євросоюзу, оскільки питання застосування рішень Європейського суду є "вже зараз".

"В рамках членства в ЄС у нас з'являється наднаціональна система правового регулювання. Безумовно, може йтися про те, що ці зміни до Конституції набудуть чинності разом із набуттям Україною членства в ЄС. Але підготовку до цього ми маємо вести вже зараз, щоб уся наша правова система була до цього готова", - додала Стефанішина.

Дрони завітали знову: У Бєлгородській області палають цистерни з пальним, чий вміст був призначений для окупантів на Харківщині

неділя, 8 вересень 2024, 23:55

На Бєлгородщині після удару дрону спалахнула пожежа на майданчику для зберігання пального у прикордонному районі області. Про це повідомив губернатор області В'ячеслав Гладков у Телеграм у неділю, 8 вересня, передають Патріоти України. "ЗСУ за допомого...

Щоб Україна вступила до ЄС, доведеться змінити Конституцію: Стефанішина пояснила нюанси

неділя, 8 вересень 2024, 23:40

Для вступу України до Європейського Союзу Україні потрібно буде внести зміни до Конституції. Про це розповіла віцепрем’єр-міністерка з питань євроінтеграції та міністерка юстиції Ольга Стефанішина в інтервʼю "Європейській правді", передають Патріоти Ук...