Щоб уникнути більших проблем: Кравчук розповів, чому зробив Крим автономною республікою

Кравчук дав інтерв'ю Соколовій.Перший президент, глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Леонід Кравчук відповів, чому за його каденції Крим 1991 року отримав статус автономної республіки. Він нагадав, що раніше півострів був автономною областю. За словами Кравчука, на обласній раді ставили два питання: або повернення до перетворення області на автономію, або питання про денонсацію (відмова. – Ред.) договору 1954 року про передачу Криму Україні. Про це він сказав в інтерв’ю журналістці Яніні Соколовій, яке вийшло на YouTube "5 каналу", передають Патріоти України.

"Я з ними навіть торгувався: якщо з референдуму буде зняте питання про денонсацію договору, то Україна може погодитися, щоб залишити там одне питання, а саме перетворення області на автономію", – розповів перший президент.

Кравчук зазначив, що Крим можна визнати кримськотатарською автономією. Однак, на його думку, це нічого не дасть, адже наразі півострів фактично перебуває в системі відносин РФ. Водночас політик висловив думку про те, що Крим знову буде українським, але не сказав, коли це може статися.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...