Щоб уникнути неприємних запитань? Лавров втік з саміту перед масованим ударом РФ по Україні

Глава МЗС Росії Сергій Лавров, який очолив російську делегацію на саміті "Великої двадцятки", втік з Балі якраз перед масованою атакою по Україні, зазначають Патріоти України.

Як свідчать повідомлення у пропагандистських росЗМІ, Лавров розрахував час перед завданням перших ударів по території українських міст і втік з саміту, коли в Україні оголосили повітряну тривогу.

Згідно з роспропагандою, Лавров покинув Балі десь о 15:40 за київським часом.

Під час саміту російський міністр розповідав лідерам "Групи двадцяти" про "неонацистів" в Україні, звинувачуючи Київ у нібито неготовності сідати з Москвою за стіл переговорів.

Також Лавров звинуватив особисто Зеленського в тому, що той нібито "повчав" Росію: "Ми хочемо побачити конкретні свідчення того, що Захід всерйоз зацікавлений у дисциплінуванні Зеленського і поясненні йому, що так тривати не може, що це не в інтересах українського народу і його самого".

Як відомо, за кілька годин після цього Росія почала масований обстріл українських міст. Лавров втік з саміту, ймовірно, щоб уникнути низки неприємних запитань від Заходу, якого Кремль всіляко намагається переконати у бажанні почати "переговори".

Українські військові збили черговий Су-25 окупантів на Донеччині

субота, 11 травень 2024, 17:45

Українські військові зі 110 окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку. Про це повідомила 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", перед...

"Стратегічно противник може створити угруповання...": Генерал Романенко назвав три сценарії, які ворог може готувати для Харківщини

субота, 11 травень 2024, 17:25

На півночі Харківської області тривають бої за двома напрямками. ЗСУ організували систему оборони і підтягнули на цю ділянку фронту резерви. Наразі у районі тривають бої. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив засновник БФ “Закриємо небо України”...