Щоб відновитися, не вистачить і щедрості Москви: У Баку підрахували вартість втрат Вірменії по військовій техніці у Карабасі

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що в ході війни в Нагірному Карабасі вірменська сторона вже втратила військової техніки на $2,7 млрд. про це Алієв розповів в інтерв’ю німецькому телеканалу, зазначають Патріоти України.

“Вартість військової техніки і боєприпасів, які ми знищили і взяли в якості військових трофеїв, становить $2,7 млрд. звідки у них ці гроші, щоб купувати таку зброю? Вірменія – бідна країна”, – пояснив він.

За словами Алієва, підрахунок втрат є попереднім.

Крім того, азербайджанський лідер вважає, що країни-співголови Мінської групи можуть натиснути на Вірменію для виконання резолюції Радбезу ООН, проте були зацікавлені, щоб конфлікт здавався замороженим.

“Вони повинні були змусити Вірменію. Я думаю, що кожна з цих країн може послати Вірменії односторонній сигнал, до якого вона повинна прислухатися”, – вважає він.

При цьому Алієв також розповів, що азербайджанська армія вже звільнила п’ять раніше окупованих Вірменією районів навколо Нагірного Карабаху.

Президент Азербайджану каже, що його країна вже звільнила саме ті п’ять районів, які необхідно було передати під азербайджанський контроль згідно з мирним планом.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...