Щоб відволікти увагу від Маріуполя: Росіяни поширюють фейк, що в Одесі та Миколаєві виявили холеру

Російська пропаганда поширює фейки, що в Одесі та Миколаєві відбулися спалахи холери, щоб приховати випадки захворювання в тимчасово окупованому Маріуполі. Про це повідомив у зверненні речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук, передають Патріоти України.

За його словами, причина, чому росіяни поширюють фейк, що в Одесі та Миколаєві знайшли випадки холери, є досить простою. "У ворога величезні проблеми зі спалахом хвороби у тимчасово окупованому Маріуполі і вони стоять перед загрозою великої епідемії. Тому, щоб інформаційно перебити ці проблеми російські окупанти через підрозділи інформаційно-психологічних операцій розганяють ці фейки", – сказав Братчук.

Він наголосив на важливості уважно слідкувати, чому, хто і коли поширює якусь інформацію, щоб не стати жертвою брехні. Та додав, що після росіян залишаються лише епідемії та випалена земля.

Що відомо про Холеру

Холера – це бактеріальна інфекція, яку викликає бактерія Vibrio cholerae. Найчастіше джерелом хвороби є вода або їжа, заражена холерними бактеріями. При цьому інфекція не передається безпосередньо від однієї людини до іншої, тому заразитися через випадковий контакт з інфікованим не можна.

У холери немає довгого інкубаційного періоду, вона не змушує людину довго і поступово згасати – зазвичай симптоми з'являються через 2 – 3 дні після того, як людина проковтнула бактерію, але іноді достатньо 5 годин.

Більшість людей, які контактували з бактерією холери, навіть не дізнаються, що вони інфіковані: у них з'явиться легка або помірна діарея, яка не викличе серйозних проблем. Але приблизно у 1 з 10 людей розвинуться важкі симптоми, такі як рясний водянистий пронос, блювота та судоми ніг. Швидка втрата рідини організмом призведе до зневоднення. Без лікування смерть може настати протягом кількох годин.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...