Щоб все було канонічно та православно: Зеленський обговорить долю УПЦ МП із Вселенським патріархатом

Президент Володимир Зеленський планує обговорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія рішення заборонити діяльність структур РПЦ на території України. Про це глава держави повідомив у відеозверненні у вівторок, 20 серпня, передають Патріоти України.

Він нагадав, що сьогодні, 20 серпня, Верховна Рада ухвалила закон щодо духовної незалежності України. Це рішення раніше обговорювалося з членами Ради церков та релігійних організацій.

"І днями я говоритиму з представниками Вселенського патріарха Варфоломія. Ми і далі зміцнюватимемо Україну, наше суспільство", – сказав президент.

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає заборону діяльності Російської православної церкви (РПЦ) в Україні. Також ця заборона поширюється на організації, що пов'язані з РПЦ, серед них і УПЦ МП.

На Курщині знищено одну з двох понтонних переправ, котрі путіністам навели через Сейм після знищення мостів - ЗМІ

вівторок, 20 серпень 2024, 23:45

Понтонна переправа, збудована російськими військовими через річку Сейм у Курській області Росії, зникла. Поруч із місцем, де вона була, піднімається дим. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України. Нові супутникові знімки, зроблені 19 ...

Щоб все було канонічно та православно: Зеленський обговорить долю УПЦ МП із Вселенським патріархатом

вівторок, 20 серпень 2024, 23:30

Президент Володимир Зеленський планує обговорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія рішення заборонити діяльність структур РПЦ на території України. Про це глава держави повідомив у відеозверненні у вівторок, 20 серпня, передають Патріо...