Щоб викурити окупантів з України, потрібно ще 1-2 місяці: Арестович пояснив, що буде далі

Фаза, під час якої українська армія витіснятиме російських загарбників з території України, може тривати приблизно 1-2 місяці. Проте ця фаза не буде активною – окупанти не наступатимуть, а оборонятимуться і будуть гинути під ударами захисників нашої держави. Таку думку висловив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі 24 каналу, передають Патріоти України.

"Фаза на знищення і витурення їх з території може триватиме ще 1-2 місяці. Проте потрібно розуміти, що це не буде активна фаза. Вони не наступатимуть. Вони будуть оборонятися й гинути під нашими ударами: партизанів, Збройних сил України, місцевої самооборони", – зазначив Арестович.

Також він наголосив, що загарбники мають проблеми з постачанням на більшій частині територій, на які їм вдалося вторгнутися. Для України такий хід подій на руку, адже за таких обставин в російської армії на активну фазу бойових дій лишилося не більше, ніж 2-3 тижні.

Російські орки намагатимуться утримувати ті міста, які їм вдалося захопити. І вони пробуватимуть це робити, не лише обороняючись від захисників України, а й політичними методами. Так, Арестович прогнозує, що окупанти будуть намагатися проголошувати різні "республіки", приєднувати їх до Росії тощо.

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...

У Росії проблеми через дефіцит робочої сили: Розвідка Британії вказала на важливий момент

вівторок, 21 травень 2024, 2:35

Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах. Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну. Британські оглядачі наводять оцінку російського ви...