Щоб закрити небо, Україні треба 13 Patriot, але отримати нові дуже важко, - полковник ВМС

Щоб закрити небо над Україною від російських ракет, потрібно щонайменше 13 систем ЗРК Patriot. Наразі ВМСУ мають лише дві таких системи. Про це повідомив військовий експерт, полковник запасу ВМС ЗСУ Владислав Селезньов "Українському радіо", передають Патріоти України.

За словами експерта, певною мірою питання закриття неба також допоможуть вирішити винищувачі F-16. "Але це питання перспектив. Я думаю, що не раніше кінця першого кварталу наступного року ми отримуємо першу партію цих винищувачів", — сказав експерт.

За його словами, росіяни зараз здійснюють масштабні та дронові атаки. Він шукає шляхи обходу протиповітряної оборони України.

"Ситуація дуже динамічна. І її розвиток залежить від того, як швидко і в якій кількості ми отримуємо від наших західних партнерів додаткові системи ППО", — сказав Селезньов.

Він сказав, що українцям потрібно підготуватися до зими. Росіяни намагатимуться знищити енергетичну інфраструктуру України, щоб занурити країну в холод і темряву. Тому цивільному населенню потрібно мати в запасі ліхтарики, світильники, теплі речі та павербанки.

"Ну, а нашим операторам систем ППО, досвіду точно вистачає. Нам би ще ракет і відповідних систем ППО, щоб знищувати всі ворожі повітряні цілі", — заявив він.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...