Щоб завершити війну до зими - вистачить звільнити Херсон, - Піонтковський


Американський політолог Андрій Піонтковський вважає, що звільнення Херсона означатиме падіння путінського режиму Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"У росіян була шокова реакція на один удар по одному аеродрому. А взяття Херсона – це реальне військове завдання, яке можна вирішити за місяць-два. Тому я згоден з оцінкою українського керівництва. Та це й не оцінка чи прогноз, а, якщо хочете, наказ – завершити війну до зими. Для цього вистачить взяти Херсон. Все інше російська верхівка зробить сама", - підкреслив Піонтковський. Політолог також додав, що вибухи на військовому аеродромі під Саками викликала шок у Кремлі.

"Ви ж бачили російські ЗМІ, російську верхівку. Вони досі дотримуються версії, що там був несподіваний вибух боєприпасів. Це вже змінило громадську думку. Не випадково українське керівництво днями поставило завдання завершити війну до зими. Тому, що ця реакція шоку, страху, жаху на удар в Криму для мене довели, і це вже очевидно для всього світу, що звільнення Херсона означатиме падіння путінського режиму", - наголосив Піонтковський.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...