Щоб зіпсувати на міжнародному рівні наш імідж: Лавров звинуватив Україну у "тренуванні терористів у Сирії"

Очільник міністерства зовнішніх справ Росії Сергій Лавров просуває фейк, буцімто Україна причетна до "тренувань терористів у Сирії". Про це пише Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України.

У розмові з російськими пропагандистськими ЗМІ Сергій Лавров активізував дезінформаційну кампанію, що Україна та США разом тренують міжнародних терористів у Сирії. Цей фейк також неодноразово поширювали і через лінію служби зовнішньої розвідки РФ. Проте в Росії не надають жодних доказів щодо цієї інформації.

За словами керівника Центру протидії дезінформації Андрія Коваленка, головний фокус наративу цієї кампанії спрямований на Близький Схід, країни Глобального Півдня, а також на американське інфополе.

«Таким чином росіяни намагаються створити інформаційне тло, що Україна, мовляв, «держава-терористка». Зараз це ключова інформаційна загроза на міжнародному рівні», – зазначив офіцер Сил оборони. У ЦПД також нагадали, що саме Росія підтримує звʼязок з бойовиками в Сирії, а також з такими угрупованнями як «Талібан», «Хезболла», ХАМАС та ІДІЛ.

16 українських військовополонених, яких розстріляли під Покровськом, могли бути із двох підрозділів - Офіс генпрокурора

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:56

В Офісі генпрокурора попередньо встановили підрозділ російських окупантів, військовослужбовці якого могли розстріляти 16 українських військовополонених на покровському напрямку Донецької області. Про це сьогодні, 4 жовтня, в ефірі національного телемар...

Українську бойову систему Delta презентували на антидронових навчаннях НАТО у Нідерландах

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:31

Українські військові представили бойову систему Delta на антидронових навчаннях НАТО, що відбулися у вересні у Нідерландах. Про це повідомили у Міністерстві оборони України у п’ятницю, 4 жовтня, передають Патріоти України. Як зазначили у Міноборони, ук...