Щоб зірвати поставку західної зброї: У Рівному диверсант намагався підірвати транспортну артерію (фото)

Служба безпеки України у Рівному затримала диверсанта, який намагався підірвати об'єкт транспортної інфраструктури. Таким чином він хотів зірвати поставки іноземного озброєння. Щоб вчинити диверсію, зловмисник прибув до України 19 лютого під виглядом мешканця однієї з країн Європейського союзу. Про це повідомили в СБУ, передають Патріоти України.

Диверсант провів розвідку біля стратегічної артерії, щоб визначити місце встановлення вибухівки. Правоохоронці зафіксували виходи зловмисника на місцевість, де він приховано обстежував об’єкт, а також спостерігав за періодичністю проїзду рухомого складу.

Наступним його кроком мало бути встановлення вибухівки у найбільш вразливому місці вказаного об’єкта критичної інфраструктури та здійснення підриву. Зловмисника затримали під час підготовки до вчинення диверсії.

За даними слідства, фігурант має посвідку на постійне проживання в Росії та входить до агентурного апарату російської воєнної розвідки. Від 2014 року він виконував ворожі завдання проти сил антитерористичної операції на сході України. Для цього вступив до складу угруповання "оплот", а потім до так званого "батальйону хан".

© СБУ

Після повномасштабного вторгнення РФ диверсант увійшов до лав російського окупаційного угруповання "Херсон" і брав активну участь у бойових діях проти українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках. У вересні 2022 року зловмисник повернувся до РФ, де отримав завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності у північно-західному регіоні України. Куратором диверсанта був кадровий співробітник ГРУ.

Крім підготовки до вчинення диверсії, зловмисник передавав до РФ розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Рівненщини, у тому числі місцевих військкоматів. Слідчі повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...