Щоб зупинити російську зброю: Зеленський натякнув на можливість отримання Україною потужної системи ППО (відео)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є вже деякі домовленості із партнерами щодо передачі сучасної та потужної протиповітряної оборони, яка захистить від російських ракет. Про це він повідомив у своєму відеозверненні, опублікованому на сайті Офісу президента, передають Патріоти України.

Зеленський зазначив, що не треба затягувати з передачею зброї Україні, тому що ворог може вважати це можливістю тиснути на українську державу. "Нам потрібна потужна протиповітряна оборона – сучасна, повністю ефективна. Яка може дати повний захист від цих ракет. Про це щоденно ми говоримо з партнерами. Є вже деякі домовленості. І партнерам треба рухатися швидше, якщо вони справді партнери, а не спостерігачі. Затягування з передачею зброї нашій державі, будь-які обмеження – це насправді запрошення для Росії бити знову й знову. Окупантів – цих терористів – треба бити з усієї сили, щоб вони не думали, що можуть тиснути й когось переграти", - сказав він.

За словами президента, російські окупанти випустили за суботу 62 ракети по Україні. Він вважає, що це стало своєрідним почерком рашистів: робити ескалацію щоразу, коли відбуваються значущі міжнародні події. Зеленський наголосив, що тільки отримавши вчасно ту саму зброю, яку запитує українська влада у західних партнерів, можна зупинити російську агресію як проти України, так і проти Європи.

"Інакше в цій війні не може бути. Бо саме тут – у небі над Києвом, у морі біля Одеси, на землі Харківщини, Донбасу, у Херсоні і в Запорізькій області – ось де вирішується, яким буде життя у Європі надалі. Саме у нас, в Україні, і ніде більше. Звичайно, немає в Росії стільки ракет, скільки у нас є впевненості у власних силах. Але російську зброю може зупинити тільки потужніша зброя", - резюмував український лідер.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...