Щоб звинуватити Україну: Окупанти завдають демонстративних ударів по Енергодару, б'ючи по маршруту МАГАТЕ

Росія завдає демонстративних ударів по Енергодару, б'ючи по офіційному маршруту місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), щоб звинуватити в цьому Україну. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter, передають Патріоти України.

"Зруйновано будинки. Це демонстрація справжньої "зацікавленості" РФ у перевірці. І це ще один доказ справжньої ваги РФ "гарантій" для будь-яких посередників", - зазначив Подоляк.

Нагадаємо, російські окупанти захопили ЗАЕС і місто-супутник Енергодар 4 березня. Росія відмовляється створювати демілітаризовану зону довкола ЗАЕС. З початку серпня окупанти періодично обстрілюють атомну станцію та територію біля неї.

На прохання уряду України МАГАТЕ сформувало місію для візиту на захоплену окупантами електростанцію. До її складу увійшли 14 міжнародних експертів. 31 серпня близько 15.00 делегація МАГАТЕ з Києва прибула до Запоріжжя.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...