"Щоб звинуватити Захід у смертях цивільних": Гармаш розповів, хто і навіщо завдає ударів по Донецьку

Систематичні обстріли тимчасово окупованого Донецька здійснює Росія, запевняє Сергій Гармаш, журналіст, головний редактор видання ОстроВ, передають Патріоти України.

«Що Росія робить з Донецьком. Вона обстрілює місто, яке фактично нею контролюється, лише для того, щоб створити справжню гуманітарну кризу, щоб звинуватити в ній Захід, який начебто поставляє сучасну зброю Україні. І саме цією зброєю начебто вбивають мирних громадян. Щоб довести це, Росія дійсно вбиває мирних громадян», — розказав Гармаш.

Також журналіст пояснив, чому Україна не зацікавлена в обстрілах цивільних об'єктів на території тимчасово окупованого міста: «Ми не можемо, навіть якби хотіли, дозволити собі обстрілювати просто так Донецьк, щоб знищити його, тому що у нас жорсткий дефіцит набоїв, снарядів. У нас з боєкомплектами велика проблема, на жаль. Це перше. Друге: немає сенсу руйнувати місто, яке ми обов’язково повернемо собі і нам прийдеться його відновлювати. Я вже не кажу про те, що у багатьох з нас є там свої будинки, є знайомі, рідні».

Тактика Росії, на його думку, це залишити після себе «спалену землю». Україна ж, продовжив журналіст, цілить у військові об'єкти: «Звичайно, ми стріляємо. Стріляємо у відповідь. І стріляли фатично всі ці вісім років, давайте казати чесно. Але ж ми не стріляємо випадково, а або по скупченню військової техніки, або по складах пального, або по складах боєприпасів, по військових об'єктах. Ми стріляємо дуже економно, тому що немає набоїв. І дійсно, ми їх зараз більше вражаємо, ніж останні вісім років».

Перевагою українських військових на фронту, за словами Гармаша, стає сучасна зброя, яку постачають країни Заходу. Саме тому, що вона потужніша за російську, в РФ пропагандисти і розгорнули цю кампанію з обстрілами Донецька.

«Якщо відстежувати публікації в російських ЗМІ (не тільки в російських, а в окупаційних також), то стає зрозумілим, для чого вони самі обстрілюють Донецьк. Вони зараз роблять наголос не на тому, що Донецьк обстрілюється. <...> Зараз вони роблять наголос на тому, що Донецьк і його мирні жителі гинуть від західної зброї. Це зрозуміло, для чого робиться — щоб звинуватити Захід у смертях цивільних і таким чином викликати певний суспільний фон в західних країнах, і припинити постачання нам зброї», — пояснив Гармаш.

Джерело: Радіо НВ

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...