Щодня до лав приходить близько 1000-1100 осіб: У розвідці розкрили масштаби мобілізації в Росії

Щодня до лав Збройних сил РФ приходить близько 1000-1100 осіб, тобто близько 30 тисяч на місяць. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

"Це йде і на заповнення втрат, і на формування резервних полків. Але це не можна назвати прихованою мобілізацією. Давайте так: у них йде мобілізація. Просто це не проводиться так масово, як у жовтні-грудні 2022 року", - пояснив він.

Він також додав, що залишки "вагнера" зараз переформатовані. "Вже створено багато так званих приватних військових компаній, які знаходяться і під контролем Міністерства оборони Росії, і під контролем Росгвардії. Ті "вагнерівці", які підписали контракт з Міністерством оборони або росгвардією, продовжують свою службу або в Збройних силах РФ, або в інших приватних компаніях", - розповів Скібіцький.

За його словами, також відбулося переформатування групи "Вагнера" в інших країнах, насамперед в Африці, а також в Сирії та Лівії. "Там зараз як такого ПВК "Вагнера" вже немає. Там діють інші приватні військові кампанії. Вони контролюються російським Міністерством оборони", - повідомив представник ГУР.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...