"Щодня до Сєвєродонецька підвозять до 30 солдатів і офіцерів РФ - вони там гинуть", - Мотузяник

У самому Сєвєродонецьку тривають активні вуличні бої. Протягом минулої доби ситуація на фронті сильно не змінилася, як і раніше - спостерігаємо активну фазу війни. Про це 21 червня повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

"Найгарячіший – це Луганський напрямок. Противник зосередив там максимальну кількість особового складу і техніки на певних напрямках, досягши переваги в артилерії, порівняно зі ЗСУ, в рази і в рази. Противник зазнає дуже відчутних втрат в районі Сєвєродонецька. Там наш розвідка повідомляє, що вони за добу туди можуть підвозити до тридцяти солдатів і офіцерів. Вони там гинуть", - зазначив він.

У самому Сєвєродонецьку тривають активні вуличні бої.На решті напрямків – це більше відволікаючі маневри. Те саме відбувається і на Харківському напрямку і на півдні України.

Противник намагається будь якою ціною взяти Сєвєродонецьк і далі розвинути наступ на Лисичанськ і вийти на адміністративні межі Луганської області. За його словами, таке завдання російська влада поставила Збройним силам Росії до 26 червня.

"Знаєте, я сам насправді не можу відповісти на це запитання (чому саме 26 червня - ред.), але російська пропаганда якось так дивно працює. Як залишилося ще з часів Радянського Союзу, там "п'ятирічка за три роки". Тобто дії Російської Федерації, дії російської армії підлаштовані під заяви пропаганди, а не навпаки", - резюмував Мотузяник.


Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...