"Щодня один-два збиваємо. Їхня поява не віщує нічого доброго": У ЗСУ розповіли про головну небезпеку ворожих БПЛА

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що Сили оборони щодня збивають по одному чи два ворожих безпілотники. Про це він розповів в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Хочу сказати, що ці безпілотники – надзвичайно небезпечна річ, їх необхідно збивати, бо саме після їхніх прольотів, ймовірно, відбудеться ракетна атака по об'єктах інфраструктури, по стратегічних важливих державних об'єктах, транспортних розв'язках", - пояснив Ігнат.

Речник командування Повітряних сил зауважив, що, зважаючи на загрозу, яку становлять російські безпілотні летальні апарати, їх відпрацьовують зенітно-ракетні війська, перехоплюють спеціальні винищувачі та знищують спеціальні пости із переносними ракетно-зенітними комплексами.

"Щодня фактично маємо 1-2 збиті безпілотні летальні апарати противника, які постійно здійснюють розвідку над територією України. Це відбувається не тільки на сході, а й на півночі, навіть у західних областях нещодавно було збито два БПЛА", - повідомив Ігнат.

Він зауважив, що Повітряні сили України продовжують контролювати повітряний простір на підконтрольній українській владі території. "Вже три місяці російська авіація не наважується перетинати кордони нашої країни. Втім, інколи буває, що на передньому краї все ж відбуваються такі атаки ворожих штурмовиків чи гелікоптерів. І, безумовно, вони стають цілями для нашої ППО і Зенітно-ракетних сил, а також протиповітряної оборони інших Сил оборони. Зокрема, Десантно-штурмових військ та Сухопутних військ, які також часто збивають (ворожі - ред.) літаки Су-25, гелікоптери Мі-24 та інші", - сказав Ігнат.

Перетворили на брухт: З’явилося відео першого ураження російської РЛС "Ястреб-АВ" на Донеччині

вівторок, 16 квітень 2024, 10:54

У мережі з’явилося відео, як українські військові вперше уразили новітній російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ", передають Патріоти України. Це сталося у травні 2023 року на тимчасово окупованій території Донецької області. Віде...

У Кривому Розі чоловік помочився на портрети загиблих Героїв - його батько теж служить у ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 10:44

У Кривому Розі п'яний чоловік помочився на портрети загиблих захисників біля Меморіалу Героїв. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за фактом хуліганських дій. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передають Патріоти України. За д...