Щодня проїжджала до 100 км: На Донеччині СБУ затримала агентку РФ (фото)

Служба безпеки України затримала російську агентку, яка щодня проїжджала до 100 км, щоб виявити позиції Сил оборони біля Авдіївки та Мар'їнки. Їй загрожує довічне ув’язнення. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України.

За даними слідства, для збору інформації зловмисниця самостійно об'їжджала населені пункти в районах Курахового, Мирнограда, Селидового, Новогродівки та Михайлівки. У СБУ зазначили, що для виявлення та фіксації позицій ЗСУ фігурантка могла проїхати громадським транспортом до 100 км поблизу передової за день.

Співробітники СБУ затримали колаборантку у власному помешканні. У неї забрали мобільний телефон, який зловмисниця використовувала для листування з ФСБ та фіксації українських об'єктів.

Зловмисницею виявилась 33-річна мешканка Новогродівки Донецької області, яку у жовтні 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. У поле зору країни-агресора жінка потрапила через свою антиукраїнську активність у соціальних мережах.

Для комунікації з ФСБ зловмисниця використовувала анонімний чат у месенджері, а відомості передавала у вигляді текстових повідомлень та позначок на електронних картах. За виконані завдання жінка отримувала від російського куратора грошову «винагороду» на банківську картку.

У СБУ додали, що розвіддані потрібні були російським окупантам для планування власних бойових операцій, зокрема ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ на східному фронті. Проте завдяки оперативному реагуванню вдалося убезпечити позиції та маршрути пересування підрозділів ЗСУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...