"Щодня протестувальники дзвонять мені та запитують: що нам робити?": Опозиціонер-утікач оголосив себе лідером мітингів у Казахстані

Опозиціонер-утікач оголосив себе лідером протестів у Казахстані: що про нього відомо

Казахський опозиціонер-утікач Мухтар Аблязов оголосив себе лідером протестів у Казахстані. За його словами, учасники масових акцій координують свої дії з ним, зазначають Патріоти України.

За словами Аблязова, якщо Захід не втрутиться в ситуацію в Казахстані, то Російська Федерація змусить його дотримуватися політики відновлення свого роду Радянського Союзу.

"Інакше Казахстан перетвориться на Білорусь, і [президент Росії Володимир] Путін методично нав'яже свою програму: відтворення структури, подібної до Радянського Союзу", - підкреслив він.

Він також оголосив себе лідером протестів у Казахстані та зазначив, що з ним щодня консультуються щодо тактики масових акцій в Алмати.

"Я вважаю себе лідером опозиції. Щодня протестувальники дзвонять мені та запитують: що нам робити? Ми стоїмо тут: що нам робити?", - додав Аблязов.

Хто такий Мухтар Аблязов

Аблязов є політичним та громадським діячем, колишнім міністром енергетики, індустрії та торгівлі Казахстану (квітень 1998 - жовтень 1999), екс-главою ради директорів БТА банку, а також лідером опозиційного руху "Демократичний вибір Казахстану".

Влада звинувачує його в розкраданні 6 млрд доларів у БТА Банку. Аблязов переховується у Франції, 2015 року суд у Ліоні схвалив його екстрадицію, але вища інстанція скасувала його на підставі того, що при подачі запиту про екстрадицію щодо нього були політичні мотиви.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...