Відразу після відновлення: Патрульний катер "Старобільськ" відбив напад противника на морі (фото)

В акваторії Чорного моря екіпаж патрульного катера Військово-морських сил ЗС України «Старобільськ» у межах бойової підготовки вперше відпрацював експериментальне курсове завдання. Про це повідомили в інформаційному агентстві Міністерства оборони України АрміяІнформ, передають Патріоти України.

Зазначається, що мета заходу – підвищення рівня бойової та професійної підготовки військових моряків корабельно-катерного складу національного флоту України.

Особливість експерименту полягала в тому, що завдання виконувались комплексно, а до їхнього складу увійшли такі вправи, як:

  • відбиття нападу противника на морі,
  • відпрацювання бойових вправ по надводних та повітряних цілях з бойовою стрільбою,
  • тактичне маневрування.

Під час відпрацювання елементів курсової задачі особовим складом проведено заходи з боротьби за живучість патрульного катеру, де за легендою катер вступив в артилерійській бій з противником, внаслідок чого в одному з відсіків виникло займання, а сам катер отримав пробоїну по лівому борту на один метр нижче ватер-лінії.

Командир патрульного катера ВМС ЗС України «Старобільськ» старший лейтенант Павло Гладченко відзначив, що екеспериментальна курсова задача – це комплекс заходів, що перевіряють готовність катера та його екіпажу до одиночного плавання та ведення бою.

За його словами, такі заходи сприяють підвищенню згуртованості і навченості особового складу та забезпечують їх готовність до будь-яких ситуацій у морі.

Окрім основних дій, екіпажем катера відпрацювали відбиття умовної атаки ворожих водолазів-диверсантів, залучивши до роботи швидкісний бортовий катер задля оперативного виявлення і знешкодження умовного противника, а також відпрацював рятувальні дії людини, що зазнала лиха.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...