Щоразу плани РФ провалюються, а найбоєздатніші підрозділи сильно пошматовані: Експерт назвав причини поразок армії Путіна в Україні

Засновник команди журналістів-розслідувачів Conflict Intelligence Team Руслан Левієв назвав основні причини провалів армії Росії на війні в Україні. Це погане командування та відсутність виучки. Свою думку з цього приводу він висловив російському виданню "Медуза", передають Патріоти України.

"Сейчас операция перешла к формату локальных боев. Российская армия в очередной раз пытается создать окружение на Донбассе. В разные периоды этой войны российские войска пытались сделать разного размера "клещи". Но ни одного реального случая успеха я не знаю, разве что "Азовсталь", которую с натяжкой можно назвать окружением. Каждый раз их планы проваливались, – зазначив він. – Сейчас они делают прорыв в Попасной, пытаются замкнуть кольцо. Все идет к затягиванию процесса. Мобилизацию проводить не хотят. Видимо, поэтому говорят о законе, который позволяет подписать контракт, даже если тебе больше 40 лет".

Левієв вважає, що без мобілізації російська армія не зможе змінити ситуацію. "В начале февраля мы ожидали, что для России все будет гораздо успешнее, но из-за плохого командования и отсутствия выучки все развалилось. Если делать мобилизацию правильно, она может помочь выйти на административные границы Донецкой и Луганской областей и захватить их. Если делать неправильно, ничего не изменится и все будет так же, как и сейчас. Если не дать хотя бы месяц-два на подготовку, толку от мобилизованных будет мало", – заявив він.

На запитання, чи зможе Росія повернутися до початкового плану із захопленням Києва, Левієв відповів, що навіть із мобілізацією це неможливо. Занадто мало ресурсів. "Самые боеспособные подразделения сильно потрепаны, есть потери в технике, становится меньше танков. Ракеты уже практически закончились, тех же "Искандеров" в последнее время мы вообще не видим", - каже Левієв.

Він зазначив, що набагато кращі справи в української армії - в результаті мобілізації все більше солдатів, а озброєння ЗСУ отримує все краще.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...