Щось більше, аніж "занепокоєність"? Лідери ЄС ухвалили важливу декларацію про захист Європи

На неформальному саміті в румунському Сібіу Європейський союз прийняв декларацію про спільну стратегію на наступні п'ять років. Відповідний документ був оприлюднений на сайті Ради Євросоюзу в четвер, 9 травня, повідомляють Патріоти України.

"Декларація Сібіу" підписана керівниками 27 країн ЄС (без Великобританії) і містить 10 зобов'язань. "Ми визнаємо нашу відповідальність як лідерів за те, щоб зробити наш союз сильнішим і наше майбутнє кращим, визнаючи при цьому європейську перспективу інших держав Європи", – сказано в тексті.

Стверджується, що ЄС ступає в майбутнє міцним, єдиним блоком, запорукою успіху якого є спільні дії. "Ми підтверджуємо, що ми сильніші в цьому все більш нестабільному і складному світі, коли ми єдині", – йдеться в документі.

Відзначається, що лідери ЄС зобов'язуються "захищати єдину Європу зі сходу на захід, із півночі на південь" і виступають проти розділів, які б обмежували "колективний інтерес" організації.

Проголошено, що країни Євросоюзу повинні залишатися об'єднаними і завжди шукати спільні рішення, захищати "свій спосіб життя, демократію та верховенство права", підтримувати принцип справедливості у всіх сферах, а також інші "спільні цінності та принципи, закріплені в договорах".

ЄС зобов'язується скорочувати відмінності між державами, допомагаючи найбільш вразливим, і "прислухатися до турбот і надій усіх європейців, наближаючи союз до своїх громадян".

"Ми будемо інвестувати в молодь і створимо союз, готовий до майбутнього і здатний впоратися з найбільш насущними проблемами XXI століття", – сказано в декларації.

"Проблеми, з якими ми стикаємося сьогодні, зачіпають нас усіх. Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами у світі, щоб підтримувати та розвивати заснований на правилах міжнародний порядок, максимально використовувати нові торгові можливості та спільно вирішувати глобальні проблеми, такі як збереження навколишнього середовища і боротьба зі зміною клімату", – підкреслюється в "Декларації Сібіу".

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...