Щось готується? КС розгляне законність люстрації чиновників Януковича напередодні рішення кадрових питань у Раді

У вівторок, 3 березня, Конституційний суд продовжить розгляд скарги на закон “Про очищення влади”, за яким ряд чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі. Про це свідчить розклад суду, передають Патріоти України.

Востаннє розгляд даної скарги проходив 16 січня. Примітно, що на наступний день, 4 березня, парламент буде розглядати “питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні та зміцнення правопорядку”.

У рамках майбутнього засідання Верховна Рада може замінити прем’єр-міністра Олексія Гончарука та призначити 4 нових міністрів Кабміну.

Як повідомлялося раніше, на зміну Гончарука на посаду прем’єр-міністра може бути призначений Валерій Хорошковський. Також ЗМІ повідомляють про можливість призначення на пост Сергія Тігіпка, в його кандидатурі впевнена нардеп від партії «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...