Щось готується? Росія могла таємно ввести у Середземне море атомну субмарину, - ЗМІ

Росія могла таємно ввести у води Середземного моря ударну атомну субмарину. Про це інформує Naval News, передають Патріоти України.

"Виявлено переконливі ознаки того, що російський ударний підводний човен або підводний човен з крилатими ракетами діє поблизу Італії", - пише видання.

Незрозуміло, як довго підводний човен там працює. Найбільш переконливе пояснення полягає в тому, що субмарину розгорнули, аби змінити крейсер "Маршал Устінов", що покинув Середземне море 24 серпня.

Росія і раніше відправляла атомні підводні човни у Середземне море, проте робила це нечасто. За нинішнього контексту це пов’язано з війною в Україні, йдеться у публікації.

Своєю чергою, редактор BlackSeaNews Андрій Клименко зазначає, що, імовірно, йдеться про АПЧ К-266 Орел – однією з субмарин "Оскар II", які все ще служать на Північному флоті Росії, усі вони віднесені до 11-ї підводної дивізії. Цей АПЧ було модернізовано в 2017 під ракети "Онікс".

Чергове "досягнення" Путіна: Під Краковом відкрили постійну базу спецпризначенців США

субота, 18 травень 2024, 16:03

США відкривають постійну базу спецпризначенців у Польщі під Краковом. Табір "Мирон" назвали на честь польського солдата Мирослава (Мирона) Луцького, який загинув в Афганістані під час підтримки операцій НАТО. Про це повідомляє RMF24 17 травня, передают...

Вовчанськ практично зруйнований ворогом - РНБО

субота, 18 травень 2024, 15:29

Місто Вовчанськ Харківської області практично зруйноване внаслідок атак ворога, але так і не захоплене ним. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України. Він повідо...