Щось готується? Росія розмістила артилерію в житлових кварталах на Донбасі

Російські окупанти на Донбасі повернулися до цинічної тактики обстрілів позицій Об'єднаних сил. Вони розміщують свою артилерію в житлових кварталах. Про це стало відомо Головному управлінню розвідки, повідомляється на сайті Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Захисники уточнили, що ініціаторами прикриття бойових позицій мирним населенням є представники командування російсько-окупаційних військ.

"Такі дії окупантів посилили невдоволення місцевих жителів, адже від детонації в результаті пострілів знищується їх особисте майно, також відбувається додаткове мінування підступів до зазначених позицій", – йдеться у зведенні Міноборони.

До речі, окупанти самі стають жертвами останньої підлості. Так, 23 лютого на одному зі своїх мінних полів підірвався військовослужбовець 1 АК РФ. Однак командування окупаційних військ намагається приховати обставини інциденту і видає загибель найманця як результат зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою Об'єднаних сил.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...