Щось готується? Росія відправила свої військові кораблі у Чорне море, говорить про великі навчання

Росія відправила з Каспійського до Чорного моря 15 кораблів Каспійської флотилії (КФЛ). Там судна, мовляв, проходитимуть навчання, передають Патріоти України.

Наразі загін кораблів продовжує перехід в Чорне море після зупинки на рейді в Ростові-на-Дону. "У межах здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання 15 кораблів КФЛ, зокрема 3 артилерійських і 8 десантних катерів, а також судна забезпечення, здійснюють міжфлотський перехід з Каспійського до Чорного моря", – мовиться у повідомленні.

На шляху Волго-Донським каналом протяжністю понад 100 кілометрів бойові кораблі подолали 13 шлюзів.

Росія перекидає свою техніку до кордону з Україною

  • За словами головнокомандувача Збройних сил України, Росія нарощує свою присутність у Воронезькій, Ростовській та Брянській областях. Усі вони межують з Україною.
  • Західні журналісти встановили, що Москва розгорнула польовий військовий табір біля кордону з Україною. Він розташований у Воронезькій області.
  • Крім того, колони військової техніки зафіксували і на Кримському мосту.
  • У Ростовській області та Краснодарському краї в небі помітили російські військові вертольоти та літаки.
  • За словами речниці президента Юлії Мендель,на східному кордоні України сконцентрувалося 40 тисяч російських військових.


"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...