Щось готується? Росія знову нарощує кількість військ біля кордону з Україною

Росія відновлює нарощування своїх військ поблизу українського кордону. Це викликало занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі, які відстежують те, що вони вважають нерегулярними переміщеннями техніки та персоналу на західному фланзі Росії, пише Washington Post, зазначають Патріоти України.

Відновлення нарощування військ на кордоні

Чиновники, які говорили на умовах анонімності, оскільки не мали права обговорювати це питання публічно, заявили, що пересування військ знову викликало занепокоєння, розпочате у квітні, коли найбільше за останні роки нарощування військ Росією поблизу українського кордону викликало міжнародний резонанс.

Відновлення перекидання російських військ у цей район відбувається на тлі посилення позиції риторики Кремля щодо України: російські чиновники, починаючи з президента Володимира Путіна, останніми місяцями роблять заяви, в яких “нападають” на західні зв’язки Києва і навіть ставлять під сумнів суверенітет України. Путін попередив, що будь-яке розширення військової інфраструктури НАТО на території України є “червоною межею” для Москви.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...