Щось готується? Російські окупанти масово вивозять озброєння зі складів у Білорусі, - військовий експерт

Військові РФ масово вивозять озброєння зі складів із боєприпасами в Білорусі. Зокрема, згідно з домовленостями країн розпочато вивезення зброї до 1061-го ЦМТЗ Південного військового округу, передають Патріоти України.

До кінця серпня окупанти планують вивезти 12 тис. тонн боєприпасів, пише український військовий експерт і блогер Олександр Коваленко. "З цього можна зробити два позитивні та один негативний висновок", – зазначив він.

Так, за його словами, вивезення боєприпасів означає, що в РФ проблема з логістикою щодо своєчасної доставки озброєння в потрібній кількості на фронт настільки гостра, що вона використовує для забезпечення своїх окупаційних військ ресурс Білорусі.

Причому це не єдиний факт вивезення зі складів білоруської армії техніки й боєприпасів. "А чи буде таке дійство відбуватися в країні, яка готується до вторгнення в сусідню країну? Тобто, це ще одна нагода сумніватися у вторгненні в Україну білоруської армії, яка в нинішніх умовах вже перетворилася ще й на ресурсну базу для підживлення ЗС РФ", – зазначив Коваленко.

Негативний момент, за його словами, полягає в тому, що гострого та безповоротного дефіциту в накопиченні боєприпасів у військ РФ поки що не передбачається, хоча швидкість доставки їхнім передовим підрозділам залишає бажати кращого.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...