Щось готується? В ООН сподіваються, що Росія виведе війська з України до вересня цього року або раніше

Росія грубо порушує міжнародні закони, тому Генеральна асамблея ООН наполягатиме на виведенні російських окупаційних військ з України. Там сподіваються, що РФ зробить це до вересня цього року або раніше. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів голова Генасамблеї ООН Денніс Френсіс. Він нагадав про резолюцію, яка закликає до негайного та повного виведення всіх російських військ з території України, передають Патріоти України.

"Генеральна асамблея, яка є найбільшим, найдемократичнішим органом ООН, чітко наголошувала Російській Федерації: "Ви порушуєте фундаментальні принципи організації, і тому ми очікуємо, що ви виправите цю поведінку – чим скоріше, тим краще". Насправді резолюція закликає до негайного повного виведення всіх російських військ із території України", – сказав дипломат.

Він підкреслив, що "жодна держава не може порушувати закон у кричущий спосіб і не очікувати наслідків". Френсіс також нагадав, що Росія головуватиме в Раді Безпеки ООН до 31 липня 2024 року. У вересні новий президент Генеральної асамблеї ООН розпочне свою роботу з новою програмою. Незалежно від програми, Україна залишатиметься на порядку денному ООН, запевнив він.

"Я можу вам без сумніву сказати, що порядок денний ООН і надалі відображатиме важливість війни в Україні. Це питання нікуди не зникне, наразі ми не бачимо жодних ознак цього. Ми сподіваємося, що російська влада вирішить вивести свої війська (з України. – Ред.) до вересня цього року або раніше, але виходячи з того, що ми бачили, немає жодної гарантії, що це станеться. Це питання залишатиметься пріоритетним у порядку денному Генеральної асамблеї ООН", – резюмував Френсіс.

Нещодавно кремлівський диктатор Володимир Путін зробив чергову цинічну заяву про війну в Україні та можливість переговорів. Він намагається переконувати, що виведення російських військ з України "не буде ніколи".

Україна може вступити до НАТО, навіть до того як вдасться повернути окуповані Росією території - Столтенберг

субота, 5 жовтень 2024, 7:50

Подібні прецеденти були в історії Альянсу і зараз усе залежить від політичної волі, наголошує ексгенсек НАТО. Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає ймовірним сценарій, за яким Україну приймуть до Північноатлантичного альянсу навіть ...

Ідея виявилась технічно нереалістичною, але... У Defence Express пояснили, чи має Росія змогу застосовувати ФАБ-9000 на війні в Україні

субота, 5 жовтень 2024, 7:32

Інформація про застосування росіянами авіабомби типу ФАБ-9000 сколихнула днями український інфопростір. Це найбільш потужний неядерний боєприпас у розпорядженні Росії, передають Патріоти України з посиланням на Defence Express. Як зазначили у виданні,...