Щось їх дуже налякало: Росія скасувала потужний ракетний удар по Україні, до якого вже все було готово, - Буданов

РФ була змушена скасувати масований ракетний удар, який готувався по Україні. До нього вже все було підготовлено. Проте зненацька ситуація змінилася. Про це розповів в ефірі телемарафону начальник ГУР Кирило Буданов, передають Патріоти України.

У голови військової розвідки запитали, які удари, здійснені ЗСУ по російській території, змогли змінити хід бойових дій. Очільник ГУР відповів, що не готовий відповісти на це запитання. Однак він пригадав, як зовсім недавно завдяки влучному удару ЗСУ по російському аеродрому "Оленья" українським військовим вдалося змусити ворога відмовитись від своїх планів.

Йдеться про удар, який бійці ГУР Міноборони завдали 27 липня по аредорому "Оленья". На цьому військовому летовищі базуються стратегічні бомбардувальники Ту-22М3, які вже були готові летіти розстрілювати ракетами українську територію. Ворог ніяк не сподівався, що українці можуть завдати удару по цьому аеродрому, адже він розташований аж у Мурманській області за 1800 км від кордону з Україною. Проте українські дрони змогли туди долетіти.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...