Щось на берегах Дунаю "здохло": Угорщина раптово дала задню у мовному скандалі із Україною

Парламентські вибори в Україні спонукають недругів нашої держави і в Москві, і в Будапешті знизити тиск, щоб до оновленої Ради потрапило менше прихільників рішучих дій

У проект майбутнього саміту Україна-ЄС не включили обговорення закону про освіту, який безпідставно, згідно висновків Венеційської комісії та загальноєвропейської практики, критикує Угорщина і який згадували в попередній заяві саміту, повідомляють Патріоти України.

Нагадаємо, зустріч повинна відбутися 8 липня в Києві. Відзначається, що під час переговорів з іншими країнами-членами Угорщина привітала обіцянки Адміністрації президента України Володимира Зеленського вивчити деякі аспекти закону і погодилася не згадувати про нього в заяві.

Так, торішнє комюніке за підсумками саміту Україна-ЄС містило заклик повністю втілити рекомендації, що містяться у висновках Венеціанської комісії №902/2017, - грунтуючись на предметному діалозі з представниками осіб, що належать до національних меншин, включаючи законодавство, яке продовжує перехідний період до 2023 року і регламентує нерозповсюдження на приватні школи.

Цього разу в документі йдеться про те, що Брюссель визнає європейські стремління України і вітає її європейський вибір, як зазначено в угоді про асоціацію.

У проекті саміту також йдеться про засудження роздачі Росією паспортів громадянам України на Донбасі.

Втім у заяві все ж не обійшлося без негативних моментів. Документ містить критику з певних питань верховенства права, зокрема йдеться про те, що існує нагальна потреба повернути криміналізацію незаконного збагачення і забезпечити необхідну незалежність та ефективне функціонування всіх антикорупційних установ.

Нагадаємо, раніше стало відомо про розпорядження Путіна на секретній нараді зменшити політичні та пропагандистські нападки на Володимира Зеленського.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...