Щось пішло не так: "Слуги народу" у Раді виступили проти мовного законопроекту Бужанського

Рішення керівництва парламенту розіграти "російську мовну карту" задля електоральних преференцій партії влади, може обернутись її розколом

Деякі народні депутати від фракції “Слуга народу” заявили, що не підтримують мовний законопроект Максима Бужанського. Відповідні заяви нардепи поширили в Facebook, зазначають Патріоти України.

У заяві, зокрема, говориться, що законопроект № 2362 суперечить переконанням нардепів і “вносить розкол у суспільство, створює напругу, ускладнює в перспективі вирішення загальнодержавних завдань суспільного розвитку”.

“З огляду на зазначене, з усією повагою до думки кожного народного депутата і його права вносити законодавчі ініціативи, заявляємо, що не підтримуємо законопроект № 2362, і не голосуватимемо за нього”, – йдеться в заяві.

Також нардепи зазначають, що зроблять все від них залежне, “щоб забезпечити кожному громадянину обирати мову приватного спілкування, включно з російською. Багато з нас у побуті є російськомовними”.

До заяви вже долучилися 22 нардепи монобільшості: Ліза Богуцька, Дмитро Наталуха, Анна Бондар, Олександр Аліксійчук, Єгор Чернєв, Євген Петриняк, Богдан Яременко, Ростислав Тістик, Сергій Кузьміних, Дмитро Гурін, Ігор Василів, Дмитро Нальотов, Ліза Ясько, Вікторія Подгорна, Іван Юнаков, Дмитро Костюк, Андрій Богданець, Богдан Куцак, Олександр Санченко, Олександр Маріковський, Тетяна Циба, Анастасія Радіна.

“Тому заявляємо, що законопроект № 2362 суперечить нашим переконанням, і вносить розкол у суспільство, створює напругу, ускладнює в перспективі вирішення загальнодержавних завдань суспільного розвитку”, – йдеться в заяві.
  • Вчора спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що мовний законопроект Рада розгляне 16 липня.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...