Щось пішло не за планом? У Білорусі вперше застосували авіацію для збиття "Шахеда"

У Білорусі ймовірно вперше застосували авіацію для збиття російського дрона-камікадзе, який знову залетів на територію РБ, передають Патріоти України з посиланням на моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн".

За інформацією аналітиків, уночі 29 серпня під час чергової атаки РФ по Україні один із "Шахедів" знову залетів на територію Білорусі в Єльському районі.

За даними моніторингу, після заходу дрона в повітряний простір Білорусі винищувач ВПС РБ близько 20 хвилин ганявся за порушником, а близько 03:55 у Єльському районі Гомельської області чули щонайменше 2 вибухи і спостерігали яскравий спалах у небі.

"Таким чином, це, ймовірно, перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС РБ зробив спробу знищити реальну військову ціль у небі - російський дрон-камікадзе типу "Шахед"".

Нагадаємо: В ніч на четвер 29 серпня Росія здійснила черговий масований повітряний удар по України. Протиповітряна оборона України знищила 60 дронів-камікадзе та дві керовані авіаційні ракети із 79 цілей, які Росія використала проти нашої держави.

"Вся ця щуряча метушня": На російському ТБ побачили "користь" від захоплення ЗСУ частини Курської області

четвер, 29 серпень 2024, 11:30

Після захоплення ЗСУ частини Курської області російські пропагандисти почали радити своїм громадянам шукати у цьому позитив, передають Патріоти України. На ці думки їх щосили наштовхують як у «z-пабліках», так і на федеральному телебаченні. . Наприкла...

"Точкові операції можуть бути": Мусієнко оцінив, чи можливі прориви ЗСУ на фронті восени

четвер, 29 серпень 2024, 10:50

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів "РБК-Україна", де буде фінальна битва осені 2024 року. На його думку, активна фаза наступу ЗС РФ може бути десь до жовтня, а потім ворогу знадобиться пауза, передають Патріоти Ук...