Щось вже пішло не так: Конституційний суд не можуть визначитися з датою ухвалення рішення щодо дострокового розпуску Ради

Судді Конституційного суду не визначилися, яка дата відповідно до закону вважається остаточною для ухвалення рішення у справі про конституційність указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу КС.

"У суддів різне трактування відліку передбаченого законом строку для ухвалення рішення. Одні вважають, що 1 місяць рахується від дати відкриття провадження (у справі), тобто з 29 травня, інші - що з дати визнання подання невідкладним до розгляду, тобто з 4 червня", - сказали в пресслужбі.

Згідно з інформацією, якщо рахувати від 29 травня цей строк, то рішення має бути ухвалено до 29 червня, якщо ж від 4 червня, то відповідно до 4 липня.

Як повідомлялося, наразі ще немає навіть проекту рішення Конституційного Суду у справі про конституційність дострокового припинення повноважень Верховної Ради.

11 червня КС розпочав розгляд конституційності розпуску Ради. Представник Ради в КС заявив, що 11 червня рішення щодо конституційності розпуску парламенту не буде.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Наразі знищено лише один: Російські "танки-черепахи" можуть бути проривниками, це небезпечний момент, - Forbes

вівторок, 23 квітень 2024, 9:45

На фронті все частіше фіксують дивні російські танки з "панцирами". Т-72 із широкою захисною бронею зверху отримали назву "танки-черепахи". Ймовірно, їх можуть використовувати для розмінування. Як пише Forbes, усі помічені "танки-черепахи" належать 5-й...