Щурам світло шкодить: У Медведчука є ахіллесова п’ята, - аналітик

В Україні зараз активний політичний сезон – на паузі, увага більше прикута до подій у Білорусі. Однак, як зауважує газета «День», це не означає, що в політичному просторі немає тем для аналізу, особливо напередодні Дня незалежності України. Як і чому українці помилилися на початку незалежності, яким чином вони можуть перемогти Росію та у чому шостий президент України Володимир Зеленський подібний до п’ятого президента Петра Порошенка, в інтерв'ю виданню розповів ветеран АТО, науковець і публіцист Євген Дикий. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його та не тільки міркуваннями.

Коментуючи одне із соціологічних досліджень щодо рейтингів партій, говорячи, зокрема, про «Опозиційну платформу – За життя», він наголошує, що не варто недооцінювати голову політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука. «Він – один з найрозумніших ворогів всередині України, але у нього теж є ахіллесова п’ята: Медведчук завжди досягав успіхів як «сірий кардинал»: голова Адміністрації президента, власник медіа, кум Путіна», – зазначає Дикий. Однак, додає, як тільки Медведчук сам виходив у публічну площину як лідер, то мав 4% на виборах.

Політична сила з участю Медведчука здобула 2-ге місце на дострокових парламентських виборах у 2019 році. Медведчук неодноразово раніше заявляв, що зацікавлений у сильній Україні, а для цього Київ і Москва, на його переконання, мають «відновити діалог».

Науковець наголошує, що жодна війна в історії не вигравалася виключно військовим шляхом. Будь-яка війна – це змагання країн, ресурсів, суспільств. «За ці 5 років війни українська армія принаймні з’явилася. Порівняно з 2014 роком, прогресувала фантастично. Проте саме порівняно з 2014-м роком, а не з тим, що треба було б для перемоги у війні з Росією», – зазначає ветеран.

Армію готували тримати лінію фронту, каже він, тобто базове завдання стояло суто оборонне. Тому, щоб перемогти у війні з Росією, українська армія має набути принципово іншої якості, вважає він.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...