Шеф не кине - справу зливають за спиною прокурора: "Помічника" "слуги" і нардепа Юрченка взяли під арешт з альтернативою чималої застави

Прокурор скаржеться, що матеріали звинувачення якимсь чином зливаються захисту звинуваченого

Івана Фіщенка, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з нардепом "Слуги народу" Олександром Юрченком, взяли під арешт з можливістю внесення застави 1 млн 552 грн, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

Прокурор у суді просив арештувати помічника, Івана Фіщенка, посилаючись на те, що слідство ще не відшукало низку потрібних документів. Крім того, прокурор сказав, що у справі "відбувся витік інформації до підозрюваного".

Через це фігуранти нібито припинили спілкування з агентом Національного антикорупційного бюро, який працював під прикриттям. Прокурор вважав, що через зв’язки, завдяки яким відбувся витік, фігуранти можуть і далі впливати на розслідування.

Водночас, захист Фіщенка наголосив, що слідство не знайшло самих грошей, які нібито передавались в якості хабара. Крім того, адвокати підкреслили, що чоловік не втік від правоохоронців. Тому просили не арештовувати Фіщенка.

Сам помічник нардепа нічого не сказав по суті справи та підозри, а лише підтримав позицію свого захисту.

Фіщенко у суді запевнив, що грошей не брав і з депутатом не спілкується.

При цьому він ухилився від відповіді на питання, чи консультує Юрченка. Зокрема, він сказав, що "консультує багатьох людей з приводу різних питань", але грошей на заставу 5 мільйонів, про яку клопотала прокуратура, у нього немає.

На запитання, чи його голос на плівках, які опублікувало НАБУ, він відповів: "Хай суд доводить, експерти. До того, як суд приймає рішення, по суті справи, ми взагалі не можемо про щось говорити".

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...