Шямоджі перемоги: Що подарував прем'єр-міністр Японії Зеленському під час візиту до Києва (фото)

У понеділок, 21 березня, Україну із візитом відвідав прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Він побував у Бучі та зустрівся із Володимиром Зеленським. Японські журналісти з’ясували, що він подарував президенту України. Про подарунок Зеленському від Фуміо Кісіди розповів журналіст агенції Укрінформ Хірано Такаші із посиланням на японських журналістів з газети Санкей. Про це він написав у себе в Facebook, передають Патріоти України.

Отже, Фуміо Кісіда привіз до України Шямоджи перемоги — японський дерев’яний кухонний інструмент, який служить для перекладання звареного рису до мисок.

«Шямоджі перемоги є популярним сувеніром у Хіросімі (рідне місто Кісіди), на якому написано слово Обов’язково переможемо (必勝)» каліграфічним стилем", — розповів він і пояснив історичний контекст появи цього сувеніру.

За його словами, японські військові масово носили їх як талісман під час японсько-цінської (1894−1895) та японсько-російської війни (1904−1905), бажаючи неодмінної перемоги. «Японці добре знають, що Кісіда часто фотографується у своєму офісі з великим шямоджі перемоги, зокрема під час виборів. І цього разу він вибрав такий символічний подарунок зі своїм підписом для Зеленського. Здається, що його меседж до України доволі чіткий», — зазначив Хірано Такахаші у своєму дописі.

Під час візиту до України Фуміо Кісіда запросив Володимира Зеленського взяти участь у саміті країн G7 у форматі онлайн. Саміт Великої сімки відбудеться під головуванням Японії у травні 2023 року у Хіросімі.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...