"Шкода, що це забрало стільки часу": Данія заявила, що була готова надати Україні F-16 ще на початку вторгнення

анія була готова надати Україні винищувачі F-16 ще на початку повномасштабної війни. Про це прем'єрка країни Метте Фредріксен заявила 31 серпня на конференції GLOBSEC у Чехії, трансляцію вели на YouTube-каналі заходу, передають Патріоти України.

Фредріксен, відповідаючи на запитання про використання Україною цих винищувачів під час операції в Курській області, сказала, що пишається тим, що передані її країною F-16 працюють в Україні.

"Мені шкода, що це [постачання F-16] забрало стільки часу. Особисто я готова була передати їх Україні від самого початку війни. Але була тривала дискусія про те, чи це правильне рішення, чи ні. І вони зараз літають. І пілоти добре справляються з роботою. На жаль, ми втратили одного кілька днів тому... Ми – уряд Данії – сказали, що не ставимо обмеження на використання F-16, це має відбуватися з дотриманням міжнародного права", – додала вона.

Кажуть про "особисті причини": Сирський не допустив ГУР МО до операції в Курській області, - le Monde

неділя, 1 вересень 2024, 10:56

Генеральний штаб Збройних сил України не допустив російських повстанців, які беруть участь у бойових діях проти армії Путіна, до найзухвалішої військової операції Києва за два з половиною роки — наступу в Курській області, передають Патріоти України. І...

Особливе партнерство: Путін "розплатився" з Кім Чен Ином за снаряди породистими кіньми, - The Times

неділя, 1 вересень 2024, 9:55

Правитель РФ Володимир Путін відправив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину 24 коні породи орловський рисак в якості часткової оплати за артилерійські снаряди для війни проти України, передають Патріоти України з посиланням на The Times. Як зазначає вида...