"Шляк би вас не трафив", мордоряни! Ставлення українців продовжує погіршуватись до "братнього народу", котрий домагається любові вбивствами і війною

"Шляк би вас не трафив", мордоряни! Ставлення українців продовжує погіршуватись до "братнього народу", котрий домагається любові вбиваючи нас з кожним днем все більше і більше

Від грудня минулого року ставлення українців до росіян значно погіршилося. Про це свідчать результати лютневого дослідження Київського міжнародного інституту соціології, зазначають Патріоти України.

Дослівно КМІС: "У перебігу дослідження українцям, як і раніше, ставилося запитання "Як Ви загалом зараз ставитеся до Росії?". Порівняно з груднем 2021 року зараз з 39% до 34% знизилася частка тих, хто добре ставиться до Росії.

Можна бачити, що ставлення до Росії різко погіршилося після 2014 року, досягнувши "дна" у травні 2015 року. Після цього до лютого 2019 року простежувалося покращення ставлення до Росії, а з лютого 2020 року ми бачимо знову погіршення ставлення".

Деталі: Соціологи вказують, що ставлення українців до Росії суттєво залежить від регіону: на Заході позитивно ставляться до Росії 21%, у Центрі – 31%, на Півдні – 45%, на Сході – 53%. Водночас на Заході найбільше тих, хто ставиться негативно до Росії – 64%. У Центрі негативно ставляться – 55%, на Півдні – 40%, на Сході – 30%.

У листопаді 2021 року КМІС ставив більш розширений блок запитань. Результати показали, що респонденти, які зберігають позитивне ставлення до Росії, більшою мірою сприймають "Росію" як "звичайних людей" / "російську культуру" / тощо (враховуючи, що 43% мають близьких родичів у Росії).

Водночас респонденти, які мають негативне ставлення, більше асоціюють "Росію" з "російською владою" / "державою". Разом з цим абсолютна більшість респондентів негативно ставляться до влади Росії.

Стосовно думок українців щодо того, якими мають бути відносини України і Росії, соціологи також ставили респондентам запитання "Якими б Ви хотіли бачити відносини України з Росією?".

Як і раніше, абсолютна більшість – 92% – респондентів вважають, що Україна і Росія мають бути незалежними державами. Причому, порівняно з листопадом 2021 року показник навіть зріс (з 88%). Лише 5% респондентів вважають, що Україна і Росія мають об’єднатися в одну державу.

У всіх регіонах абсолютна більшість респондентів – від 95% на Заході до 86% на Сході – вважають, що Україна і Росія мають бути незалежними державами (підтримка об’єднання в одну державу варіює від 1% на Заході до 11% на Сході).

Якщо окремо аналізувати Донецьку і Луганські області (підконтрольні Україні території), то 84% вважають, що Україна і Росія мають бути незалежними державами, а за об’єднання виступають 14%.

Довідково: Київський міжнародний інститут соціології упродовж 5-13 лютого 2022 року провів власне всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус".

Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) було опитано 2004 респонденти від 18 років і старше.

До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.


"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...