Шлях до членства: ЄС створить "платформу реконструкції" України - дадуть €9 мільярдів

Євросоюз планує виділити Україні нову макрофінансову допомогу. Розмір допомоги може становити 9 млрд євро. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.Україна може отримати допомогу вже цього року, передають Патріоти України.

"Ми й надалі будемо поруч з Україною – протягом усієї цієї війни та коли почнеться відбудова. Ми пропонуємо нову макрофінансову допомогу Україні до 9 мільярдів євро у 2022 році", - написала Урсула фон дер Ляєн.

Вона додала, що реконструкція повинна об'єднувати інвестиції та реформи, що допоможе Україні на європейському шляху. "Ми пропонуємо платформу реконструкції на чолі з Україною і Європейською комісією. Маємо об’єднати держави-члени ЄС, міжнародних донорів, фінансові установи та інших партнерів", – додала фон дер Ляєн.

Виписали квитки на концерт Кобзона: Прикордонники масовано атакували піхоту РФ біля Соледару (відео)

середа, 8 травень 2024, 14:39

Прикордонники нищать окупантів на Соледарському напрямку. Зокрема, вдалось нанести комбінований удар по піхоті РФ на цій ділянці. Так, прикордонники-аеророзвідники бригади "Помста" виявили переміщення піхоти на Соледарському напрямку. "За наданими коор...

У Москві буде істерика: Пашинян заявив, що Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів

середа, 8 травень 2024, 14:22

Вірменія заблокує трансляцію російських телеканалів, якщо Москва проігнорує вимоги Єревана. Роспропаганді потрібно проявити "повагу до Вірменії та її інтересів". Чергове попередження РФ на пресконференції 7 травня зробив вірменський прем'єр-міністр Нік...