Шляхом розколу та скасування автокефалії: Філарет провів таємне зібрання прибічників задля відновлення УПЦ КП

90-річний владика не може змиритись з втратою першості в ПЦУ, і заради її повернення готовий пожертвувати тим, чому присвятив майже 30 років свого життя, і чого православні України прагнули більше 300 років.

Почесний патріарх Православної церкви України, колишній глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет провів таємну зустріч з київськими священниками, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Ми проведемо Помісний собор, і він затвердить Київський патріархат і скасує рішення Архієрейського собору. Таким чином ми не ухвалюватимемо рішення, що ми виходимо з цієї так званої ПЦУ. Ми затвердимо, що ми є Київський патріархат – він був є і буде, а нова церква (ПЦУ), якщо хоче, буде з ним, а не захоче, то не буде. Для того, щоб ваша совість була чистою, буде Помісний собор, який скасує цю постанову (від 15 грудня 2018 року, що було ухвалено під час Об'єднаного собору за участі представників влади, УПЦ КП, УАПЦ і частини УПЦ МП - ред), як вищий орган. Помісний собор як вищий орган скасує всі ці постанови, що протирічать нашому існуванню", - розповів Філарет під час таємної зустрічі.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...