Шляхом зради: Напередодні "нормандських переговорів" "дружба" Макрона з Путіним видається незрозумілою

Незважаючи на червоні сигнали, Еммануель Макрон стверджує, що абсурдно розглядати Росію як противника, ніби відмова від такої позиції могла б стерти сліди холодної війни, яка знову назріває.

Макрон готовий "усе пробачити" Путіну? Фото: AFP.

Президент Франції Еммануель Макрон стверджує, що абсурдно вважати Росію противником. При цьому в Москві на телебаченні Захід кожен день зображується як ворог, пише Le Figaro. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із міркуваннями аналітиків французького видання.

«Як і багато президентів Франції до нього, Макрон вирішив простягнути руку Росії в ім'я «довгострокової перспективи» і наших «стратегічних інтересів». Наш президент навіть закликав дипломатів і спецслужбовців «вийти за межі своїх інтуїтивних відчуттів і підтримати відкритість, яку він готовий проявити д о (президента РФ) Володимира Путіна, який бажає вийти з ізоляції, викликаної санкціями», - йдеться в статті.

Видання зазначає, що Макрон хоче повернути Росію до Європи, вважаючи, що її інтерес зосереджений тут, а не в Китаї. Очевидно і те, що французи мають більше можливостей ніж інші, щоб почати діалог з великим російським сусідом, враховуючи давні і близькі зв'язки.

«Однак напередодні переговорів по Україні 9 грудня в «нормандському форматі» подібний підхід французького президента видається дещо незрозумілим. Він немов вирішив ігнорувати відверту очевидність в ім'я realpolitik («реальна політика»), що є парадоксальним. А реальність полягає в поведінці Росії, в її анексії Криму, в її повзучому вторгненні на Донбас, де вона веде неоголошену гарячу війну, у підтримці, яку вона надає всім рухам і сепаратистам, здатним послабити Європу, як це відбувається у Каталонії, а також в її втручанні в американські вибори», - зазначає газета і додає: «І ще, звичайно, в справі Скрипаля, спецоперації на британській території, в ході якої було вбиті невинні мирні допомогою бойового отруйної речовини. Незважаючи на червоні сигнали, Еммануель Макрон стверджує, що абсурдно розглядати Росію як противника, ніби відмова від такої позиції могла б стерти сліди холодної війни, яка знову назріває. Однак йому не слід забувати про те, що в Москві по телебаченню Захід щодня зображується як ворог, чиї слабкості постійно висміюються», - вказує автор публікації.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...