Шмигаль не виявив достатньо підстав, щоб позбавити екслідера ОПЗЖ Бойка звання Героя України

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає недостатніми підстави для позбавлення колишнього очільника проросійської партії ОПЗЖ Юрія Бойка звання Героя України Про це стало відомо з відповіді Офісу президента на запит Руху ЧЕСНО, передають Патріоти України.

Петиція про позбавлення Бойка звання Героя, ініційована лейтенантом ЗСУ Андрієм Гайдаєм, набрала 26 тисяч голосів, тож 9 грудня Зеленський звернувся до Шмигаля з проханням проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Бойка. Своєю чергою Шмигаль заявив, що зараз достатніх підстав для позбавлення Бойка звання немає.


Звання Героя Бойко отримав від Леоніда Кучми у 2004 році, коли очолював "Нафтогаз". Бізнесмен домовився про газові заборгованості перед Росією та Туркменістаном, за що отримав орден "Держава" та звання Героя України за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку паливно-енергетичного комплексу, багаторічну самовіддану працю".

ЧЕСНО нагадує, що 26 лютого 2022 року Бойко в ефірі російського пропагандиста Соловйова іронізував над війною та українськими ЗМІ. Також, у Верховній Раді проголосовано за законопроєкт №6163, який передбачає запровадження механізму про позбавлення держнагород в осіб, що публічно підтримали анексію Криму, виправдовують окупацію українських територій, публічно заперечують збройну агресію Росії проти України, популяризують керівництво держави-агресора тощо.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...